UNA PROPOSTA ... I UN REPTE

Qui som la comunitat educativa ????
nois i noies?... mestres? .... famílies? ... junta directiva???
administració?

HI SOM TOTES I TOTS !!!
així que tenim feina fer ... hi voleu participar !?!?

dilluns, 30 de maig de 2011

MANIFEST EN CONTRA DE LES RETALLADES SOCIALS

COMUNICAT DE L’AMPA DE L’INSTITUT HUG ROGER III DE SORT

Davant la crisi del sistema financer actual, els governants plantegen retallades en els serveis més bàsics. Sota el lema d’austeritat i eficiència s’amenaça amb actuacions de retallada dels serveis públics com la sanitat i l’educació. En aquest darrer cas, només es cobriran el 50% de les baixes laborals, es redueix l’oferta de les places de professors de secundària, es congela el pla de digitalització de les aules amb ordinadors portàtils i s’aprima la partida d’inversió.

Considerem que l’educació, com la sanitat i l’assistència social, són serveis de primera necessitat, drets conquerits i reconeguts que garanteixen la dignitat, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia al conjunt de la ciutadania.

Som conscients de l’esforç que han realitzat fins ara els docents en el sistema públic d’ensenyament, en la garantia d’aquests drets, i de la necessitat de seguir millorant la qualitat de l’educació, així com mesures contra el fracàs escolar o l’exclusió social. Per aquesta raó creiem que s’ha de garantir l’estabilitat de les plantilles del professorat  i l’aportació pressupostària suficient per millorar l’organització de l’ensenyament dels alumnes.
Ens manifestem en contra de les retallades dels serveis públics i, en concret, contra la retallada dels llocs de treball dels docents així com la disminució pressupostària dels centres educatius, que ja representa un 10% aproximadament menys per al curs 2011-12. Això suposa una tisorada als recursos educatius (llibres, material didàctic, etc), als recursos de funcionament (llum, calefacció, neteja, telèfon, fotocopiadora, etc), entre altres.

Creient, com hem expressat anteriorment, que això no suposarà en realitat una millora en austeritat i eficiència , ans al contrari, tot això significarà sense dubte una disminució de la qualitat de les condicions de vida i de l’ensenyament que reben els nostres fills i filles. Volem expressar el nostre desacord en l’actuació dels governants i creiem que no és la manera de solucionar el desgavell econòmic del nostre país.

Junta de l’AMPA IES HUG ROGER III
Sort, 30-5-11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada